Skip to main content

Julemarked i Vækerøstuene 2016

Bestum, november 2016.

Vækerøstuene vinter

Velkommen til juleutstilling på Vækerøstuene

Helgene 3. og 4. desember, og 10. og 11 desember,  dvs. de to første helgene i advent, blir det også i år keramikkutsalg i kunstnermiljøet på Vækerøstuene fra 1700-tallet - med både gløgg og pepperkaker

Åpningstider: Lørdager og søndager: 12:00–16:00.

Adresse: Drammensveien 227 (inn ved Shell), bussruter: 31, 32, 151 til Maritim, egen P-plass. Veibeskrivelse.

 

Følgende kunsthåndtverkere stiller ut:

 

· Rein Follestad med tradisjonell keramikk

· Irene S. Sandved med julekranser og keramikkprosjekter

· Anne Haavind med glasskunst og grafikk

· Kathrine Hauge med malerier

· Massimo med kunstmalerier

 

Velkommen til tradisjonsrik julehandel!

 


Vækerø Politistasjon forfaller

25. oktober 2016 hadde Bestum Vel fått tildelt 15 minutters deputasjon for Oslo kommune - Byutviklingskomiteen. Bestum Vel hadde på forhånd søkt om tid og temaet var det stadig mer prekære forfallet av Vækerø Politistasjonen.

Vækerø Politistasjon ble bygget i perioden 1890-92 og arkitekten var kjente Niels Bay (kjent blant annet for Kongeveien). Bygningen er i laftet nasjonalromantisk stil. Tilhørende hovedbygningen er det bl.a. uthus med to fengselsceller hvorav den ene er mer eller mindre i original stand. Aker Herred hadde flere politistasjoner foruten den på Bestum. Det var stasjoner på Bygdøy, Frøen, Nordstrand og Bryn for å nevne noen. Vækerø Politistasjon er vernet etter Plan- og bygningsloven og er på Byantikvarens Gule Liste.

I møtet med byutviklingskomiteen ble det tid til litt forhistorie, litt nåtid og litt fremtid, og før vi presenterte problemet - forfallet a Vækerø Politristasjon - fikk vi fortalt litt om områdets to viktigste tema - nærmiljø og vækerøstuene. Byutviklingskomiteen fulgte presentasjonen nøye og hadd spørsmål om både i hvilken forfatning bygningene er i og hva det vil koste å sette den i den stand Bestum Vel foreslo. til det siste ble en sum på 1-2 millioner kroner plus frivillig arbeid nevnt. Du kan se hele presentasjonen ved å klikke på det grønne bildet til venstre.

Styret i Bestum Vel opplevde møtet med komiteen som konstruktivt og med et ørlite håp oim gjennomslag i saken; vil vif ølge den opp i ukene som kommer.

 


Gründer på Bestum

Brdboksen foto Michaela Berg
I gårsdagens utgave av Dagens Næringsliv kan det leses om Arnulf Refsnes, Tingstuveien, som er gründer og daglig leder av Brødboksen.

Brødboksen driver morgenlevering på døren, i hovedsak brød, melk og juice. Selskapet har 75 ansatte og en omsetning på 15 milioner kroner.

Du kan lese hele artikkelen ved å klikke på bildet helt til venstre. Vil du vite mer om Brødboksen eller bestille ett brød eller litt juice, trykk på bilde nummer to.

 


Bestum med n eller m?

I Aftenposten herforleden skrev journalist Leif Gjerland om navn i Oslo som ender på m, men som skulle endt på n; blandt disse er Bestum.

Artikkelen forteller både om opprinnelsen til Bestum-navnet og endringene opp igjennom tiden.

Du kan lese hele artikkelen ved å trykke på bildet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Flere tar støysaken

Eirik Lae SolbergI vår artikkel Støyproblemer på høyt plan tok vårt styremedlem Petter Wille opp støyproblemene i området med Høyres Nikolai Astrup og fikk lovnad om at han, Astrup, vil ta opp vår sak med politisk ledelse i Samferdselsdepartementet.

 

Gledelig resultater av Willes arbeid er at nok en høyre-politiker, denne gang Eirik Lae Solberg, har kommet på støy-banen. I én e-post til Wille og Bestum Vel skriver han følgende:"Jeg har stor forståelse for at trafikkstøyen er en betydelig belastning på Bestum. Jeg vil følge opp saken overfor byrådet i Oslo og samrå meg med Astrup slik at vi har størst mulighet for gjennomslag".

 

Det er positivt at støyproblemene nå er på agendaen på solid politisk nivå i Høyre og vi ser frem til mulige tiltak.

 


Bestumkilen - Anlegging av kyststi med plattformer langs vannkanten

Sak 201412450

Bymiljøetaten i Oslo kommune ønsker å omregulere deler av området langs Bestumkilen, sentralt i Bestum Vels nærområde, fra friområde, park og uregulert byggeområde for industri til turveg og sti.

I tilknytning til turstien vil det bli behov for omregulering av dagens parkeringsområder for båtforeningene og idrettsklubbene.

 

Området det gjelder er fra Ullern Båtforening tom Maxbo.

 

Bestum vel har sendt utøvende arkiteketer, Longva Arkiteter, e-post med krav om deltagelse.

 

Saken kan følges her.

 


Støyproblemer på høyt plan

Arbeid mot trafikkstøy er en hovedsak for Bestum Vel.

Trafikkstøy har i lengre tid satt bomiljøet under press i vårt område. Vi har to av de mest trafikkerte strekninger i landet som nabo. Både jernbanestrekningen og E-18 mellom Skøyen og Lysaker ligger helt i toppen når det gjelder trafikktetthet. Samtidig er det knapt gjort noe for å gjennomføre  støyreduserende tiltak.

Foto Hans Kristian Thorbjørnsen  

(til venstre Petter Wille, Bestum Vel, og til høyre Nikolai Astrup)

 

Bestum Vel mange initiativ overfor Jernbaneverket har ikke gitt resultater og vi har derfor besluttet at det må tas et politisk initiativ. Den første sentrale politiker som besvarte vår henvendelse, var Høyres Nikolai Astrup, som også er leder i Stortingets transportkomite. Etter et møte med Bestum Vel, bekreftet Astrup at han vil ta opp vår sak med politisk ledelse i Samferdselsdepartementet.

 

Vi vil også gjerne ha råd fra medlemmene om hva som ytterligere kan gjøres for å få støyreduserende tiltak. Behovet for slike tiltak styrkes ytterligere ved at det i forbindelse med områdereguleringer på Skøyen og utbygging av Fornebubanen, legges til rette for en betydelig befolkningsvekst i dette området.

 


Kontaktinfo

Bestum Vel
Org.nr. 917 145 652

Medlemsskap: kr. 200 per år

Vipps til 101569

eller

Konto: 1720 51 85402

Leder:

Per Øyvind Hansen

Mobil: 922 48 004

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.