header 01

arkiv nyheter

Drastisk endring av Skøyen

Bestum november 2012

dittOslo skoyenOle Wiig presenterte planene for et 17 et. bygg ved Sofienlund på Skøyen. BU-leder Carl Oscar Pedersen ser skeptisk ut.

Seminaret om utviklingen av Skøyen munnet ut i en til dels hissig debatt. Flere etterlyste en masterplan for ­Skøyen.

SKØYEN: Mange møtte opp på det åpne seminaret hvor utviklingen av Skøyen sto i sentrum. Som knutepunkt vil Skøyen i fremtiden få T-banestasjon på en linje som går fra Majorstua til Fornebu. Ekspressbusser fra Bærum vil stoppe på Skøyen med overgang til jernbane, T-bane og trikk. Det er forventet store utbyggingsprosjekter, som vil dra nye tusener av mennesker til området.

Må bli levende

Flere av innlederne understreket viktigheten av å skape gode byrom og grønne områder. Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) viste til at ny T-bane til Fornebu med stasjon på Skøyen og med E18 under bakken ville endre bydelen vesentlig. Skøyen vil bli et trafikknutepunkt med bymessig fortetting og i fremtiden vil vi kunne få nye boområder langs Bestumkilen med plass til 5000 nye boliger.

Miljø- og samferdselsbyråd, Ola Elvestuen (V) viste til at Skøyen var en død bydel etter arbeidstid. Skøyen må bli et levende sted. Nøkkelen er kulturaktiviteter som gjør Skøyen til et attraktivt sted å være, også for folk fra andre kanter av byen, sa Elvestuen og understreket viktigheten av å ha gode gå- og sykkelstrategier inkludert i planene for utviklingen av Skøyen.

Les resten av artikkelen i dittOslo

Bli medlem!

Medlem via Vipps

Kontaktinfo

Bestum Vel
Org.nr. 917 145 652

Medlemsskap kr. 200 per år.
Vipps til 101569 eller
Konto 1720 51 85402

Leder Per Øyvind Hansen
922 48 004
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Søk i bestum.no